Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Gynostema (Το βότανο της αθανασίας)












Περίληψη
Gynostemma / Jiaogulan αναφέρεται συνήθως σε δυτικές γλώσσες, όπως jiaogulan, πέντε φύλλα ginseng, ginseng φτωχού, θαύμα γρασίδι, νεράιδα βότανο, γλυκό τσάι αμπέλου και βοτάνων ευαγγέλιο. Στην κινεζική ως jiaogulan (συστροφή αμπέλι-ορχιδέα) ή Xiancao, (αθάνατη γρασίδι ή βότανο της αθανασίας). Στα ιαπωνικά ως amachazuru (γλυκιά, νόστιμη τσάι, αμπέλι, αναρριχητικό φυτό). Σε Κορέας, όπως dungkulcha ή dolwe. Στην Ταϊβάν, όπως sencauw. Στην Ταϊλάνδη, όπως jiaogulan και στο Βιετνάμ ως Giao συνεργασία lam. Προέλευση από Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία. 
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum), είναι ένα φυτό που φύεται στην Κίνα, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες σε όλη την Ασία. Στην Κίνα, έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ως φαρμακευτικό και αναζωογονητικό τσάι στις τοπικές περιοχές όπου φύεται. Jiaogulan μερικές φορές ονομάζεται "Southern Ginseng", δεδομένου ότι μεγαλώνει στη νότια κεντρική Κίνα και λόγω της ομοιότητάς του με το ginseng στην χημική σύνθεση του και τη λειτουργία.

Ιστορία του
Ο θρύλος λέει ότι ο Κινέζος Αυτοκράτορας Fu Shou (lucky αθάνατος) ήταν απασχολημένος επίσκεψη σε ένα μακρινό περιοχή της αυτοκρατορίας του μία ημέρα. Ενώ διακοπή για ανάπαυλα, οι υπηρέτες του βρασμένο λίγο νερό για όλους να πίνουν (όπως ήταν η συνήθεια τους να απολυμάνετε το νερό).Καθώς το νερό βράσει, αποξηραμένα φύλλα από ένα κοντινό εργοστάσιο παραγωγής έπεσε σε αυτό και ένα αρωματικό υγρό εγχύθηκε. Περίεργος, ο αυτοκράτορας ήπιε μερικά και το βρήκα πολύ δροσιστική, ελαφρώς πικρή και ένα μικρό γλυκό. Έτσι Gynostemma / Jiaogulan τσάι ανακαλύφθηκε.

Μέχρι το 13ο αιώνα Gynostemma / Jiaogulan τσάι εμφανίζεται στα κινεζικά κείμενα του διαλογισμού. Μέχρι το 16ο αιώνα, το βότανο της αθανασίας αναφέρεται σε μια ποικιλία των ολιστικών κειμένων σε ολόκληρη την Κίνα.

Στη δεκαετία του '70, μια εθνική απογραφή στην Κίνα εντόπισε μια ορεινή περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό υπεραιωνόβιων κατοίκων. Η έρευνα για τον τρόπο ζωής αυτών των αιωνόβιων αποκάλυψε κοινές διατροφικές στοιχείο? όλοι έπιναν τακτικά Gynostemma / Jiaogulan τσάι. 








Συστατικά
Gynostemma / Jiaogulan περιέχει πολλά αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα που είναι σημαντικά για τη διατήρηση της καλής υγείας, όπως το σελήνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο, φώσφορο, και περισσότερα.
Gynostemma / Jiaogulan είναι φήμη όπως όντας όπως ginseng, αλλά καλύτερα από ginseng. Αν και εντελώς άσχετες βοτανικής, αυτά τα δύο φυτά περιέχουν τα περισσότερα από τα ίδια βασικά συστατικά. Panax ginseng έχει 28 σαπωνίνες, και Gynostemma / Jiaogulan έχει 82, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από αυτά στο ginseng. 

Οφέλη για την υγεία
Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, Gynostemma / Jiaogulan είναι ελαφρώς πικρο, κρύο, και εισέρχεται μέσω των πνευμόνων και τα κανάλια της καρδιάς. Οι κύριες θεραπευτικές της δράσεις είναι να καθαρίσει τη θερμότητα και να αποβάλει τις τοξίνες, υγραίνει τους πνεύμονες, προωθείται η παραγωγή των υγρών του σώματος και να διαλύσει φλέγμα.Gynostemma / Jiaogulan έχει επίσης ένα γενικό αποτέλεσμα, την θρέψη και την ενδυνάμωση του σώματος και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα, ημικρανία, νευραλγία, εξασθενημένη λειτουργία του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού σωλήνα και συνδρόμων που χαρακτηρίζονται από ανεπάρκεια.
Πολλές εργαστηριακές και κλινικές μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με Gynostemma / Jiaogulan που έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά της για τις διάφορες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων


Υπερχοληστερολαιμία
Αντι-γήρανση
Πονοκέφαλος
Χρόνια trachitis
Χρόνια ατροφική γαστρίτιδα 

Αναλυτικά ιδιότητες
  • Πρόληψη για τον καρκίνο.
  • Μείωση μέθης.
  • Την ανάκτηση της λειτουργίας των προσβεβλημένων οργάνων.
  • Απαλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας.
  • Ως μέσο για τη ρύθμισης των κυττάρων του ήπατος με ηπατίτιδα και κίρρωση.
  • Έχει αντι-φλεγμονώδη δράση, π.χ. για τα έλκη του στομάχου, για τη γρίπη, και αναπνευστικές παθήσεις.
  • Στο διαβήτη, ως ρυθμιστής των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.
  • Στην κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, και για να επιτευχθεί μια ψυχολογική ηρεμία.
  • Βοηθά το σώμα σε καταστάσεις στρες, χρόνια κόπωση, μετεωρολογικές αλλαγές και έλλειψη οξυγόνου. Στην αθηροσκλήρωση - στα αγγεία του εγκεφάλου - καρδιάς (στα αρχικά στάδια της υπέρτασης) σε διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.
  • Για τη θεραπεία της ανικανότητας στους άνδρες.
  • Σε δηλητηρίαση των εργαζομένων σε επικίνδυνες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ραδιενεργών υλικών.
  • Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών.
  • Προστατεύει το DNA από βλάβες και καθυστερεί τη γήρανση.

Προειδοποιήσεις
Gynostemma / Jiaogulan φαίνεται να είναι σχετικά ασφαλής. Ήπιες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, λήθαργος, αίσθημα καταπίεσης στο στήθος, ξηρή μύτη, ξηρότητα του φάρυγγα, αυξημένο καρδιακό παλμό και εξάνθημα. Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ή επιπλοκές. 

Δοσολογία
Προσθέστε ½ - ¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ανά 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, αφήστε να εμποτιστεί για 15 λεπτά. Πηγαίνει καλά με ένα μείγμα από βότανα τσάι, ή / και 3/4 έως 1 γραμμάριο, όπως σκόνη έως 3 φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες από το γιατρό σας με βότανα 

Ευχαριστώ πολύ που επισκεφτήκατε το blog μου , ότι απορία έχετε από τιμές προϊόντων παρακαλώ καλέστε στο 6947828322 η στο botanathes@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Popular Posts