Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

REISHI (O ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ)

 Περιγραφή
Το Reishi είναι ένα εδώδιµο µανιτάρι, που χρησιµοποιείται ωςπαραδοσιακό φάρµακο, για περισσότερα από 2000 χρόνια στην Κίνα. Τοκινέζικο όνοµα του Ling zhi σηµαίνει πνευµατική δύναµη (spiritual potency) και φύεται σε έξι διαφορετικά χρώµατα κόκκινο, πράσινο, άσπρο, µαύρο,
κίτρινο, και µοβ µε την κόκκινη ποικιλία να είναι η πιο συχνή.
Μεγάλο σκουρόχρωµο, σκληρό, µε ξυλώδη υφή και καφέ λείο
περίβληµα.
Είναι ένας βασιδιοµύκητας που ανήκει στην οικογένεια των
polyporacea µυκήτων. Στη φύση φύεται σε πυκνά δασώδη βουνά µε υψηλά
ποσοστά υγρασίας και λιγοστό φως. Συναντάται σπάνια µιας και
αναπτύσσεται κυρίως πάνω σε ξερούς κορµούς, νεκρών δαµασκηνιών
Quercus serrata ή Pasonia δέντρα.
Το άγριο Reishi είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μόνο ένα ή δύο µανιτάρια
µπορείς να συναντήσεις σ’ ένα λόφο. Παρ’ όλη την καταστροφή απ’ τα έντοµα
και τις καιρικές συνθήκες, η ποιότητα του άγριου Reishi είναι αδιαµφισβήτητη.
Τα ξερά µανιτάρια δεν έχουν τη δυναµική όπως τα φρέσκα. Αυτό οφείλεται
στο γεγονός ότι κατά τη συγκοµιδή του κορµού των µανιταριών η
περιεκτικότητα των ενεργών συστατικών τους έχει µειωθεί. Μετά την
ωρίµανση του ο φρουτώδης κορµός του µανιταριού σκληραίνει µε την
παρουσία φυτικών ινών, καθιστώντας τη διαδικασία της εκχύλισης δύσκολη,
καθώς και την πέψη των δραστικών συστατικών. Τα σπόρια είναι
µικροσκοπικών διαστάσεων, τα οποία προστατεύονται από δύο στρώµατα
σκληρού κυτταρικού τοιχώµατος. Αυτό το κυτταρικό τοίχωµα παγιδεύει τα
ενεργά συστατικά στο εσωτερικό του σπόρου, κάνοντας τον δύσπεπτο.
Παρόλα που τόσο ο κορµός όσο και τα σπόρια είναι δραστικά προϊόντα, θα
πρέπει να καταναλωθούν, για τους λόγους που προαναφέραµε σε µεγάλες
ποσότητες για να υπάρξει ένα µικρό όφελος. Λαµβάνοντας δε υπόψη ότι το
άγριο Reishi είναι αδύνατο να καλλιεργηθεί, καταλαβαίνουµε γιατί
χαρακτηρίστηκε ως το φάρµακο των βασιλιάδων και ειδικότερα της
δυναστείας των Μινγκ.

 Ιστορία του
Στην Κίνα, για πάνω από 2.000 χρόνια, το μανιτάρι γνωστό ως Reishi (Ganoderma lucidum) έχει κληθεί «Βότανο του Θεού". Επίσης, αναγνωρίζεται από το κινέζικο όνομά του, Ling Zhi, η φήμη Reishi για να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων μετακινήθηκε σε  Κινέζους αυτοκράτορες κατά τις διάφορες δυναστείες να διατάξει υπαλλήλους για να αναζητήσουν τα άγρια ​​μανιτάρια Ganoderma lucidum που βρισκόντουσαν στην κορυφή των άγριών βουνών. Πιστεύοντας ότι η κατανάλωση του Ganoderma lucidum θα τους χορηγήσει την αιώνια νεότητα και την ενίσχυση της υγείας. Λόγω της απομακρυσμένης ενδιαιτημάτων του μανιταριού και της σπανιότητας των ειδών υψηλής ποιότητας, η χρήση του Ganoderma lucidum για φαρμακευτικούς σκοπούς προορίζεται κυρίως για βασιλείς και πλούσιους ιδιώτες.Δεν ήταν μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα τόσο προσιτό σε μας.

Συστατικά
Οι επιστήμονες έχουν μάθει ένα δραστικό συστατικό είναι πολυσακχαρίτες, που περιέχουν β-γλυκάνη. Βήτα γλυκάνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα - στην πραγματικότητα είναι ένας από τους ισχυρότερους του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα άλλο συστατικό στο reishi είναι τριτερπένια. Ο τύπος που βρέθηκαν σε μανιτάρια reishi είναι ένα ganoderic οξύ που έχει αποδειχθεί σε μελέτες για να διευκολύνει τα συμπτώματα των αλλεργιών από τη διακοπή της απελευθέρωση της ισταμίνης. Επίσης, μπορεί να βελτιωθεί η χρήση του σώματος του οξυγόνου και να βοηθήσει την λειτουργία του ήπατος καλύτερα.

Οφέλη για την υγεία
· Αυτά τα μανιτάρια είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται στο εσωτερικό του σώματος από την καθημερινή έκθεση στον ήλιο, τα χημικά προϊόντα, και τους ρύπους. Οι Reishis αποδειχθεί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά όταν λαμβάνεται μαζί με άλλα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα.
· Πιστεύεται ότι τα μανιτάρια Reishi μπορεί να καταστείλει την ανάπτυξη των όγκων σε άτομα με καρκίνο. Μπορεί να ενισχύσει τις μεμβράνες σε καρκινικά κύτταρα για να κρατήσει τον όγκο από την εξάπλωση. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούνται συχνά στις προσπάθειες για την πρόληψη των καρκίνων.
· Reishis είναι επίσης ευεργετική για τους ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, επειδή φαίνεται να έχει μια θεραπευτική επίδραση στους πνεύμονες. Είναι καλό για την οικοδόμηση της αναπνευστικής αντοχής και την καταστολή βήχα.
· Reishi μανιτάρια έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και ως εκ τούτου μερικές φορές χρησιμοποιείται για ασθενείς οι οποίοι έχουν Αλτσχάιμερ και καρδιακή νόσο. Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι η φλεγμονή παίζει ρόλο στην κάθε μία από αυτές τις συνθήκες. Ο πόνος που συνοδεύει άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως νευραλγία και η αρθρίτιδα μπορεί επίσης να μειωθεί με συμπληρώματα reishi μανιτάρι.
· Όσον αφορά τα οφέλη για την καρδιά, τα μανιτάρια reishi μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος προς την καρδιά και να μειώσει την ποσότητα του οξυγόνου η καρδιά καταναλώνει. Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερόλης και μερικά από τα συστατικά μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αναλυτικά οι ιδιότητες

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ
  Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Ομοίως, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL-C), χωρίς να αυξήσει και την κακή (LDL-C). Μόνο 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα, με το Ganoderma Lucidum να είναι στην κορυφή της λίστας.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ:   
 Το μανιτάρι Reishi βοηθά στην μείωση του κινδύνου από καρκίνο και ακόμα βοηθάει απίστευτα στην καταπολέμησή του. Περιέχει περισσότερους από 154 τύπους αντιοξειδωτικών και περιέχει βγλουτάνη, lethinan (πολυσακχαρίτης), οργανικό γερμάνιο, τα οποία δρουν μαζί και έτσι αποτελούν το καλύτερο όπλο ενάντια στο καρκίνο.
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ: Το Reishi βοηθά στη βελτίωση για πρόληψη καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων. Επιδρά στον έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση επειδή περιέχει αδενοσίνη και τριτερπένια.
ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ: 
  Το Reishi περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C κλπ. Αυτά όλα επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες και το οργανικό γερμάνιο βοηθά στην οξυγόνωση πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην μάχη ενάντια στην γήρανση και δίνουν μακροβιότητα.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ:    
  Το Reishi βοηθά το σώμα στο να χάσει βάρος, να κάψει λίπος και δίνει ένα φυσικό διεγερτικό μεταβολισμό λόγω της σύμπραξης όλων των συστατικών του. Με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού αρχίζουν να καίνε πιο πολύ από το αποθηκευμένο λίπος.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η ενέργεια που δίνει το Reishi τονώνει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, επειδή το οργανικό γερμάνιο είναι το καλύτερο μανιτάρι που βοηθά στην οξυγόνωση των κυττάρων που βελτιώνουν την συνολική ενέργεια.
ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:    
  Τα αντιοξειδωτικά του Reishi προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επικίνδυνες δράσεις των ελευθέρων ριζών οι οποίες είναι και η αιτία για τις ρυτίδες και την γήρανση του δέρματος. Το Reishi επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.
ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: 
  Το Reishi βοηθά στο να εμποδίσει να μειώσει τον κίνδυνο και να πολεμήσει την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αυτό διότι υπάρχει παράλληλη δράση των τριτερπένιων, του οργανικού γερμάνιου και των ρυθμιστών του ανοσοποιητικού που επιτρέπουν τον έλεγχο των φλεγμονών το ανοσοποιητικό σύστημα προσαρμόζεται ανάλογα.
ΟΣΤΑ: 
  Λόγω της παρουσίας του ασβεστίου και της Βιταμίνης D και άλλων συστατικών που βοηθούν την απορρόφηση του ασβεστίου βελτιώνοντας τα οστά, η καθημερινή κατανάλωση του μανιταριού Reishi βοηθάει στην διατήρηση της πυκνότητας των οστών.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: 
  Reishi βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και επίσης βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της κακής και της καλής χοληστερόλης μειώνοντας το επίπεδο της κακής επειδή ακριβώς περιέχει τριτερπένια αδενοσίνη.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ:  
  To Reishi βοηθάει στην ανάπτυξη της παχυσαρκίας επειδή σταματά την μετακίνηση της γλυκόζης στα κύτταρα λίπους. Αυτοί που ακολουθούν υγιεινή δίαιτα, ασκούνται τακτικά και καταναλώνουν Reishi είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν παχύσαρκοι.
 ΔΙΑΒΗΤΗΣ: 
  Το Reishi βελτιώνει τον μεταβολισμό σε σχέση με τα λιπίδια και την γλυκόζη και εμποδίζει τις απότομες αυξήσεις του επιπέδου σακχάρου του αίματος εξισορροπώντας έτσι τον γενικό μεταβολισμό.
ΣΑΚΧΑΡΟ: 
  Το σάκχαρο στο αίμα έχει την τάση να αυξάνεται με την ηλικία, αλλά οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες στο Reishi βοηθούν στην μείωση του επιπέδου του σακχάρου.
ΥΠΕΡΤΑΣΗ: Το Reishi βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω του ότι καθαρίζει το αίμα και δίνει ελαστικότητα στις αρτηρίες.
ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ: 
  Χάρις στα θαυμάσια συστατικά που περιέχει το μανιτάρι, καταπολεμά με αποτελεσματικότητα το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Ειδικότερα τα κύτταρα του στομάχου δουλεύουν καλύτερα χάρις στην διαδραστικότητα των υστατικών του που ελέγχουν την έκκριση οξέων.
ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: 
  Λόγω της μεγάλης ποσότητας αδιάλυτων φυτικών ινών και ημι-κυτταρίνων επιτρέπει την σωστή λειτουργία του ορθού. Αυτό βελτιώνει τις πεπτικές λειτουργίες και επιτρέπει την εξόντωση των βλαβερών ενώσεων από το σώμα.
ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ: 
  Το Reishi βελτιώνει την ενδυνάμωση της μνήμης, και παρόλο που δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία το Reishi βοηθά στην διαδικασία της μείωσης της ακετυλοχολίνης του εγκεφάλου που είναι και η αιτία για το Αλτζχάιμερ.
ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ:
  Τα αντιοξειδωτικά του μανιταριού Reishi βοηθούν στο να εμποδιστεί η φθορά κυττάρων του εγκεφάλου που είναι μια από τις αιτίες που οδηγούν στο Πάρκινσον, και αυτοί που καταναλώνουν τακτικά τα μανιτάρια σχεδόν απίθανο να νοσήσουν.
ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ:
  Χάρις στην διαδραστικότητα των οργανικών συστατικών όπως το γερμάνιο και τα αντιοξειδωτικά βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα τον έλεγχο των διαφορών ερεθισμών.
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ:
  Ακριβώς όπως τα συστατικά ηρεμούν το νευρικό σύστημα μαζί με τα τριτερπέρνια που ελέγχουν τους πόνους και τις φλεγμονές, βοηθάει στο μέγιστο στη μάχη κατά της ημικρανίας.
ΗΠΑΤΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ: 
  Το Reishi εμποδίζει την ηπατιτική ανεπάρκεια διότι είναι κατά της ίνωσης. Οι ανοσολογικές του ιδιότητες εμποδίζουν την δυσλειτουργία του ήπατος. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την διαδραστικότητα των συστατικών του.
ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
  Μελέτες στην Ιαπωνιά δείχνουν ότι το Reishi έχει μεγάλη δράση στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών. Από την νεφρίτιδα μέχρι και την νεφρική ανεπάρκεια φαίνεται ότι η διαδραστικότητα των συστατικών του μανιταριού ελέγχει και καταπολεμά τέτοιου είδους προβλήματα.

ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ:
  Η λεντινάνη που βρίσκεται στο Reishi βοηθά το σώμα να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και εξουδετερώνει τις τοξίνες που παράγονται από αυτά τα βακτήρια.
ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ: 
  Οι πολυφαινόλες, τα φλαβανοειδή, η β-γλουτάνη και η λεντινάνη που κατά κύριο λόγω βρίσκονται στο μανιτάρι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ενδυνάμωση της υγείας και στη μάχη ενάντια στις μολύνσεις.
ΓΡΙΠΗ & ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ:
  Το Reishi βοηθά στο να εμποδίζει την γρίπη και τα κρυολογήματα ακριβώς διότι η διαδραστικότητα της επίδρασης των ανοσοτροποποιητικών συστατικών του βελτιώνει σημαντικά τις άμυνές μας.
ΑΣΘΜΑ: 
  Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γερμάνιου, των τριτερπενιών επιτρέπουν την χαλάρωση των μυών που υποστηρίζουν τους βραγχικούς σωλήνες ελαττώνοντας την δριμύτητα από το άσθμα.
ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΗΤΑ & ΑΛΛΑ:  
  Καθώς το Reishi έχει συστατικά που αυξάνουν τις άμυνες και με το γερμάνιο επίσης που αυξάνει την παραγωγή της ιντερφερόνης, βοηθάει πολύ ενάντια στον έρπητα και σε άλλους ιούς όπως η ηπατίτιδα, τα θαλώματα, ο HIV κλπ.
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ: 
  Η παρουσία των τριτερπενίων όπως οι αντιισταμινικές δράσεις του γανοδερμικού οξέως μειώνουν τις αλλεργίες, Έτσι αν υποφέρετε απο αλλεργίες θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση να παίρνετε το Reishi πολύ τακτικά.
ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: 
  Χάρις στην δράση της λεντινάνης και των άλλων πολυσακχαρίτων όπως η β-γλουτάνη ρυθμίζουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός μας και επιπλέον καταπολεμούν ασθένειες όπως η ψωρίαση, η λευκή, ο λύκος, η αρθρίτιδα κλπ.
HIV:
  Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ότι η λεντινάνη του μανιταριού Reishi βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στο να μειωθεί η επίθεση από τον Ιό του HIV στα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το Reishi βοηθά στο να εμποδιστεί η εξάπλωση του HIV.
ΑΓΧΟΣ:   
  Οι διαδραστικές ιδιότητες των συστατικών που βρίσκονται στο Reishi επιτρέπουν την χαλάρωση του νευρικού συστήματος και βοηθούν στην μείωση του stress και του άγχους τα οποία έχουν γίνει παράγοντες υψηλού κινδύνου ασθενειών σήμερα.

Σύμφωνα με την FDA αλλά και άλλων παγκόσμιων κρατικών οργανισμών τροφίμων και φαρμάκων, το κόκκινο μανιτάρι Ganoderma με τα 400 ενεργά στοιχεία γνωστά για τη βελτίωση της υγείας, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα θρεπτικά συμπληρώματα διατροφής.Προειδοποίησης
Πιθανές μικρές παρενέργειες περιλαμβάνουν : • ναυτία • Εμετός • διάρροια • Δυσφορία στο στομάχι • Ξηρή μύτη και throatVery. Υψηλές δόσεις μπορεί να είναι επιζήμια για τα κύτταρα , αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί σε πραγματική χρήση . Παρεμβολή με την αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων ( ειδικά ανοσοκατασταλτικά) είναι δυνατή, αλλά δεν είναι καλά τεκμηριωμένη . 

Δοσολογία 
Ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει μελέτες που οδήγησαν σε δοσολογικές οδηγίες για τα μανιτάρια Reishi σκόνη, σύμφωνα με την Αλαμπάμα Συνεταιρισμός Επέκταση. Η δοσολογία εξαρτάται από την ασθένεια.

  • Για την ημικρανία, η MARA Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Μαλαισία διαπίστωσε ότι 1.500 mg δόσεις τρεις φορές ημερησίως ήταν αποτελεσματική.
  • Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης τρεις δόσεις συνολικού ύψους 4.500 mg ημερησίως για την ουρική αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα και ρευματισμούς. 
  • Για την υπέρταση, οι ερευνητές ΜΑΤΑ ξεκίνησε με μία κάψουλα που περιέχει μία δόση 500 mg που λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα για τις πρώτες πέντε ημέρες.Στη συνέχεια αυξάνεται η δοσολογία έως δύο κάψουλες των 500 mg που λαμβάνεται τρεις φορές ημερησίως για μία εβδομάδα. Τελικά αυξημένη δοσολογία έως τρεις κάψουλες των 500 mg τρεις φορές την ημέρα μέχρι την πίεση αίματος ομαλοποιήθηκε ή για μέγιστο χρονικό διάστημα 30 ημερών. Οι ερευνητές μειώνεται τότε οι δόσεις σε στάδια, συνιστώντας 2500 mg κάψουλες δύο φορές την ημέρα για τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.


Ευχαριστώ πολύ που επισκεφτήκατε το blog μου , ότι απορία έχετε από τιμές προϊόντων παρακαλώ καλέστε στο 6947828322 η στο botanathes@gmail.com Δεν υπάρχουν σχόλια:

Popular Posts