Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Συνταγή για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερες/οι



Βασικό γαλάκτωμα καθαρισμού 

Αποτέλεσμα εικόνας για έγχυμα βοτάνων γαλάκτωμα

Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές σούπας κερί μέλισσας, 4 κουταλιές σούπας λανολίνη, 2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βοτάνων (ακολουθούν οι οδηγίες), 3/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 4 ml αρωματικό λάδι (αν θέλετε)Λιώνετε την λανολίνη και το κερί μέλισσας σε διπλό βραστήρα(μπεν - μαρί) σε χαμηλή φωτιά.Όταν λιώσουν, προσθέστε το ελαιόλαδο. Απομακρύνεται το μείγμα από την φωτιά και αναμιγνύετε σε αυτό το αρωματικό λάδι. Ανακατεύεται συνέχεια μέχρι να κρυώσει. Θα γίνει πυκνόρρευστο και κρεμωδες. Το αποθηκεύετε σε βάζο με βιδωτό καπάκι.
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το γαλάκτωμα για τον καθαρισμό του προσώπου σας. Εφαρμόζετε μικρή ποσότητα και κάνετε μασάζ στο πρόσωπο. Τοποθετείτε ένα ζεστό ύφασμα πάνω στο πρόσωπο. Όταν το ύφασμα κρυώσει, το ξεπλένεται σε ζεστό νερό για να θερμανθεί πάλι. Το επαναλαμβάνετε αρκετές φορές. Αφαιρείτε τα υπολείμματα του γαλακτώματος καθαρισμού με ένα καθαρό μαντιλάκι. Χρησιμοποιείτε το έγχυμα βοτάνων σαν τονωτική λοσιόν.

Βασική τονωτική λοσιόν και έγχυμα βοτάνων

ΡΊχνετε 1/4  φλιτζάνι βραστό νερό σε πορσελάνινο ή πήλινο δοχείο με το βότανο της αρέσκεια σας. Χρησιμοποιείτε 3-4 κουταλιές σούπας νωπό βότανο ή μια κουταλιά σούπας αποξηραμένο. Βάζετε το μείγμα σε δοχείο με βιδωτό καπάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο. Διατηρείτε για μια εβδομάδα περίπου. Η τονωτική αυτή λοσιόν χρησιμοποιείτε ψυχρή και έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το βότανο που χρησιμοποιείτε.   

Έγχυμα βοτάνων
Χαμομήλι: Τονώνει του χαλαρωμένους μύς
Μάραθος: Το έγχυμα φύλλων και σπόρων καθαρίζει τα στίγματα 
Μελισσόχορτο: Απαλύνει τις ρυτίδες 
Μέντα ή δυόσμος: Όλα τα είδη μέντας είναι εξαιρετικά στυπτικά 
Δεντρολίβανο: Συσφίγγει το χαλαρωμένο δέρμα 
Σύμφυτο: Σε μείγμα με αμαμηλίδα είναι εξαιρετικό τονωτικό και απαλύνει τις ρυτίδες 
Θυμάρι: Θαυμάσιο στυπτικό, βοηθάει στην ακμή 

Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείτε το έγχυμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Θα παρατηρήσετε την δράση του από την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.
.

Popular Posts