Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ginseng panax (Περισσότερη αντοχή και ενέργεια)

Περιγραφή
To Ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax Ginseng, που συναντάται σε 8 διαφορετικά είδη. Χρησιμοποιείται ως συστατικό θεραπευτικών σκευασμάτων εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα.

Έρευνα

Από πρόσφατες έρευνες φάνηκε ότι το Ginseng είναι το φυτικό συμπλήρωμα που καταναλώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες από όλα παγκοσμίως. Είναι διαθέσιμο σε δισκία, κάψουλες, τέια, κόνεις και βάμματα, ενώ συχνότερα συναντάται σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά σε διάφορα αθλητικά και θεραπευτικά σκευάσματα. Οι κατασκευαστές συνιστούν ημερήσια πρόσληψη 0,5-3 γρ. ημερησίως. Το Ginseng δε θεωρείται ότι θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά ότι συνεισφέρει στη γενική ζωτικότητα και θεωρείται χρήσιμο για:
  1. βελτίωση αντοχής
  2. ανακούφιση από κούραση και εξάντληση
  3. ανακούφιση από πονοκεφάλους
  4. βελτίωση αμνησίας και καλύτερη νοητική διαύγεια
  5. βελτίωση της libido
  6. ρύθμιση πίεσης αίματος
  7. πρόληψη σακχαρώδους διαβήτη
  8. πρόληψη σημείων γήρανσης
  9. τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος
  10. μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου
Οι παραπάνω ιδιότητες βασίζονται κυρίως σε ιστορικές και εμπειρικές αναφορές χρήσης Ginseng στην ανάρρωση από διάφορες παθήσεις κατοίκων της Ανατολής, ενώ οι επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του Ginseng βασίζονται σε ζώα. Συνεπώς, τα συμπεράσματά τους δεν μπορούν να αναχθούν με ασφάλεια στους ανθρώπους.


Ευχαριστώ που επισκεφτήκατε την σελίδα μου, για οτιδήποτε πληροφορίες βοτάνου ( ιδιότητες , δοσολογία , τιμή ) μην διστάσετε να με ρωτήσετε...

Τ.Ανδρέας   6970069762 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Popular Posts