Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Sea Buckthorn - Ιπποφαές ( το χρυσό μούρο της ζωντάνιας )Περιγραφή

Το ιπποφαές είναι ένα μοναδικό φυτό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και με πολλές ιδίότητες για την υγεία και ενέργεια του οργανισμού μας, το οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί σε ακραίες συνθήκες και να παράγει καρπούς.
Το όνομα του φημολογείται ότι το έχει πάρει από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις ίππος και φαές που σημαίνουν "λαμπερό άλογο".

Ιστορια του 

Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν από την εποχή των παγετώνων, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για έναν πολύ ανθεκτικό θάμνο, ο οποίος αντέχει είτε στην ξηρασία, είτε στο κρύο (μέχρι -43ο C).
Το όνομά του το οφείλει στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος παρατήρησε στα ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Πήρε το όνομα του από τις λέξεις ίππος (άλογο) και φάος (φως, λάμψη)
Πάρα πολλές είναι και οι αναφορές για τη χρήση του ιπποφαούς, κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας, αλλά και σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη.
Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ευρέως και από τον στρατό του Τζένκινς Χαν στη Μογγολία, ενώ αναφορές υπάρχουν και στην κινεζική και θιβετιανή ιατρική. Στη σύγχρονη ιστορία, το ιπποφαές επανήλθε για πρώτη φορά το 1929, όταν πραγματοποιήθηκε και η βιοχημική ανάλυση των καρπών του.

Οφελη για την υγεια μας

Το ιπποφαές παρουσιάζει πολλά οφέλη στην υγεία και στην ψυχολογία ενός ανθρώπου. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ιπποφαές:
 1. Δίνει ενέργεια
 2. Χαρίζει ζωντάνια
 3. Προσφέρει ευεξία
 4. Αναζωογονεί τον οργανισμό και τα κύτταρά του
 5. Βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα
 6. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 7. "Βελτιώνει" το νευρικό σύστημα
 8. Μπορεί να αυξήσει την καλή διάθεση
 9. Ανήκει στις τροφές που περιέχουν πολλά αντιοξειδοτικά
 10. Περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες (Βιταμίνη C και Ε)
 11. βοηθάει Γαστρεντερικά προβλήματα και ότι έχει να κάνει με το στομάχι.

Ευχαριστώ που επισκεφτήκατε την σελίδα μου, για οτιδήποτε πληροφορίες βοτάνου ( ιδιότητες , δοσολογία , τιμή ) μην διστάσετε να με ρωτήσετε...

Τ.Ανδρέας   6970069762 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Popular Posts